Fantastisk tur til Norge

Vinterlejrskole

Tidlig rejsemorgen og vi står alle klar ved bussen. Vi slæber, pakker og husker hinanden på alt det vi har glemt. Vi skal på vinterlejrskole til Rauland i Norge, hvor vi skal tilbringe en hel uge i hinandens selskab. Bussen kører, båden gynger og bussen suser nu gennem et smukt norsk vinterlandskab. Vi er ankommet til Camp Vierli.

 

Dagens lærere styrer dagen, hvor de vækker alle kl. 8. Sammen får vi morgenmad og smører madpakker til dagens tur. Efterfølgende samles vi i hallen på Camp Vierli, hvor vi nu står i vores skitøj og støvler. Vi bliver guidet udenfor, hvor bussen står i tomgang og venter på os. Turen til pisterne er kort, men vejret er skønt og smukt. Kulden er bidende, da vi står af bussen. En snebold flyver igennem luften, hvor der ikke går lang tid før der er sneboldkamp. Efterhånden bliver vi inddelt på hold efter niveau. De øvede skal ud på løjperne, hvor de kan få lov til at vise, hvad de kan. Begynderholdet skal derimod først lære det basale. Lone og Steffen er garanter for øvelser, hvor turen ellers går frejdigt på langrend ud over det norske snelandskab. Pludseligt er 5 timer gået i sneen. Nu samles vi i bussen og kører tilbage til hotellet. Snakken går lystigt i bussen, hvor folk taler om de bedste fald, de mirakuløse redninger og hvor gode skiløbere de allerede er blevet.

 

Senere på hotellet er der en kamp om at komme først i bad. En efter en bliver eleverne og lærerne klar til eftermiddagshygge i hotellets lounge. Her venter vi spændt på aftensmaden, som hverdag bliver serveret kl. 18. Fadene bugner af forskellige retter, hvor der er noget til selv den mest kræsne elev. Ved bordene fortælles den ene historie efter den anden fra dagen, hvor alle joker og roser hinanden. Kl. 19 kan eleverne begynde at aflevere billederne fra dagens oplevelser, som senere bliver vist på storskærm i opholdstuen. Herefter er der underholdning fra dagens lærere, som har fundet sange og lavet lege til aftenen. På forhånd har eleverne skullet øve deres egen fortolkning af et klassisk eventyr som et skuespil. Så hver aften er der et nyt hus, som viser deres skuespil for de andre. Fantastiske præstationer hele vejen rundt, hvor eleverne tydeligvis har gjort meget ud af det. Bagefter er der kage, kaffe og saftevand i spisesalen, og så er det tid til er godnat.

 

Det har været en smuk tur, hvor de garvede skiløbere er blevet bedre og nybegynderne ikke længere kun får begyndt. Busturen og sejlturen hjem er intet problem, for humøret er ualmindeligt højt. Pludselig er vi i Danmark igen. Et fedt eventyr er forbi, men oplevelsen kommer til at følge os resten af året..  

NYHEDSBREV