Nu trækker vi Emner til naturfagseksamen

Lone virker i et særdeles godt humør i dag. Hun går og småsmiler lidt for sig selv uden at vi andre rigtig ved hvorfor. Det viser sig, at hun (mere end sædvanligt) ser frem til eftermiddagens naturfagstime. Her skal hendes hold trække emner til naturfagseksamen.

 

Klokken nærmer sig 13.00, hvor Lone så småt begynder at gå ned mod klasseværelset. Udenfor sidder eleverne allerede spændt og venter på, at de parvis skal trække deres emne. Fra tasken finder hun 5 kort, som hun på forhånd har tildelt et emne. Hun ligger dem på bordet, hvorefter hun tager et papir op fra tasken. På dette papir står emnerne for naturfagseksamen, som hver har fået et bestemt nummer. Før eleverne får lov til at trække, skal Conny komme ind i klassen. Hun skal overvære at processen forløber efter de gældende regler.

 

Det første par er Benjamin og Mathias, hvor de stille bevæger sig hen mod bordet. ”Skal jeg vælge det kort eller det kort?”, spørger Benjamin sin kammerart. ”Du trækker bare”, siger Mathias spændt. Benjamin trækker et kort, hvor de begge ånder lettet op over deres emne. En efter en kommer de efterfølgende grupper ind, hvor de fleste virker meget tilfredse med deres trækning. Sofia udbryder ”Yes, yes og yes!”, da hun får sit emne læst op. Hvorefter hun selvtilfreds går ud af klasseværelset sammen med Oliver. Carl derimod var eksempelvis ikke særlig tilfreds med sit emne. Da han trækker sit emne sammen med Ida udbryder han fortvivlet: ”Stråling. Det eneste som det ikke skulle være”. Det vækkede et par smil hos Lone og resten af elevflokken. ”Det er et dygtigt hold, så mon ikke det hele nok skal gå”, siger Lone efter trækningen og med selvsikkerhed i stemmen.

 

Alt i mens de sidste grupper trækker deres emner, står Lone og krydser emner af blandt flokken af elever. Da sidste hold har trukket emne, pakker hun kortene sammen og kalder til time. Conny kan derfor med ro og tilfredshed konstatere, at alt havde forløbet planmæssigt. Efterfølgende blev der taget fællesbillede af holdet, således de senere på året kan huske tilbage på trækningsdagen for deres naturfagseksamen.

NYHEDSBREV