Foredrag med Thisted Politi og Røde Kors

Eleverne sætter sig til rette i Bulbjerg, hvor dagens foredrag skal finde sted. Her venter de nu på, at Morten fra Thisted Politi skal fortælle dem om lovgivningen. "Åh nej, nu bliver vi sat bag tremmer", bliver det sagt humoristisk fra en af eleverne, der nu er fuldtallige.

Morten tager ordet og siger: "Det kan godt være svært at vide, hvor grænsen egentligt går. For hvornår gør I noget, som er forkert? Det er det, som jeg skal hjælpe med at gøre tydeligt for jer i dag". Morten begynder at skabe overblik over lovgivningen, hvor han viser, gennem aktuelle sager og situationer, hvor de forskellige grænser går. Her bliver lovgivningen gjort meget klar for eleverne, som nu har en langt bedre forståelse af lovgivningen. Som afslutning siger han til forsamlingen: "I skal også huske at leve det fede liv, når I er unge. I skal bare være opmærksom på, hvor hurtigt I kan krydse den forkerte grænse, og hvilke konsekvenser det kan have for jeres fremtid".

Nogle dage efter sidder vi igen i Bulbjerg. Jan Erik Krøyer, som både er tidligere Bjerget-elev og Steffens bror, er ved at gøre sit diasshow klar. Jan Erik kommer fra Røde Kors, hvor han er beredskabskoordinator. - "Når man som jeg har oplevet verdens forskellige brændpunkter, så ved man, hvor mange der i virkeligheden har brug for hjælp. Jeg skal prøve at forklare jer historien bag Røde Kors, hvad vi gør og hvorfor vi gør det". I foredraget gør Jan Erik det meget tydeligt, hvor afgørende en rolle Røde Kors har i verden - herunder nødhjælp, indsamlinger, de frivillige og ikke mindst alle landets Røde Kors butikker.

Efterfølgende er der en livlig snak blandt eleverne. Det er første gang, de egentlig får forklaret, hvordan Røde Kors arbejder og hvilken betydning organisationen egentlig har.. Alle lytter fordi det er nye og interessante emner, som bliver forklaret med en blanding af alvor og en venskabelig humoristisk tone. Det er noget eleverne anerkender. For når de besøgende møder dem i øjenhøjde, så føler eleverne sig set.

Det var samtidig også tydeligt for alle, at begge foredragsholdere kun ønskede at hjælpe. Så hvad enten man kommer fra Politiet eller Røde Kors, er der et grundlæggende ønske om at hjælpe folk og udvise venlighed over for andre. Hvilket også er et helt centralt og afgørende element i dannelsen og uddannelsen af de unge mennesker her på Bjerget.

NYHEDSBREV