Marie Luise og Kasper er videre i Georg Mohr-konkurrencen

Konkurrencedeltagelse uden præstationsangst

Tirsdag den 20. november deltog fire elever fra Bjerget Efterskole i første runde i den matematiske Georg Mohr-Konkurrence. Første runde var tilgængelig for alle matematikinteresserede elever i grundskolen og i de gymnasiale uddannelser. Af de fire elever fra Bjerget kvalificerede Kasper og Marie Luise sig videre til konkurrencens anden runde, som afholdes i dag den 8. januar. 

 

Formålet med Georg Mohr-Konkurrencen er "...at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver der i sværhedsgrad ligger ud over det de møder i den daglige undervisning". Det er klassisk Bjerget-stil: Vi skal udfordre den enkelte elev på det niveau han eller hun er klar til at lære på. Ikke for præstationens skyld - det er der er nok af i vores præstationssamfund i forvejen – men fordi det er skal være sjovt at lære, og det er det, når man bliver udfordret.

Der er rigtig mange unge, der har problemer med præstationsangst, fordi de tror at det eneste der tæller, er det perfekte. Det gælder heldigvis ikke Kasper og Marie Luise. De synes mest af alt at det er sjovt. Selvfølgelig er de spændte, men grundfølelsen for dem begge er, at det er en fed udfordring. Og lige netop det er grunden til, at de begge kan præstere på et vildt højt niveau. For Marie Luise og Kasper handler det i bund og grund ikke om at præstere eller om karakterer. Det handler om at prøve. Det handler om at blive udfordret.

 

Lidt smart formuleret kan man sige at det ikke handler om skolens karakterer. Det handler langt mere om de unges egen karakter. Hvis unge mennesker lærer at udfordre sig selv og forstå sig selv bedre, vil det give dem bedre muligheder for at skabe bedre resultater. Vi oplever gang på gang her på Bjerget, at når eleverne dropper præstationsræset og fokuserer på, hvad der er vigtigt for at nå deres mål, så bliver de krav, som samfundet stiller om præstation, så meget lettere at leve op til.

 

Svaret på om Kasper og Marie Luise er gået videre i konkurrencen kommer i februar måned.

NYHEDSBREV