Skema

Du går på efterskole i 42 uger. Mange uger er der et skema. som på mange måder ligner det, du er vant fra den skole, hvor du går nu.

 

 

Men der er også mange uger, hvor du kommer til at lave noget andet end boglig undervisning. Dem kan du få overblik over i vores årsplan.

 

Du kan også få et kig på hvordan vores skema ser lige præcis nu ved at klikke på dette link:

 

 

 

ÅRSPLAN

Ikke alle uger i et efterskoleår er undervisning. Der er mange events og anderledes uger, hvor du lærer noget på andre måder end den, du kender. Du kan finde årsplanen for dette skoleår her

Du kan også finde vores indholdsplan eller ved at klikke her

 

ALMINDELIG SKOLEFAG

På Bjerget Efterskole har vi selvfølgelig alle de fag, der skal til for at dække kravene til de forskellige klassetrin i 8., 9. og 10. klasse. Det drejer sig om engelsk, tysk, dansk, matematik, fysik/kemi, kristendom, biologi, geografi, historie, samfundsfag og idræt.  

Derudover er det også obligatorisk at deltage i sangtimer, fællestimer, rengøring osv.

 

SKOLEVEJLEDNING/PRAKTIK

På Bjerget Efterskole har vi vores egne uddannelsesvejledere, der gennem flere samtaler i løbet af året vil hjælpe og vejlede dig, når du skal til at træffe beslutning om uddannelses- og erhvervsvalg. 

Vi hjælper dig også med at finde en praktikplads, hvis du går i 8.klasse, så du i en uge kan komme ud og få nærmere kendskab til netop det job, du ønsker dig.

 

KØKKEN

At spise sammen er en vigtig del af samværet på skolen. Vi mener også, det er vigtigt, at du er med til at lave maden.

 

I en uge er tre eller fire elever taget ud af undervisningen i en del af timerne for at lave mad. I ugen inden mødes de med køkkenlederen for at lægge en madplan.

 

RENGØRING

Det er vigtigt at lære at holde orden og gøre rent. Derfor vil du også i løbet af året få ansvar for rengøringen både på dit værelse og på fællesområder.  

Medarbejderne på skolen vil selvfølgelig hjælpe og vejlede dig, så du også lærer noget nyt om rengøring, hvis du ikke ved, hvordan man gør.

 

 

VALGFAG

Udover de boglige fag har du også fag du vælger selv. På Bjerget Efterskole kan du vælge mellem fire hovedfag og seks valgfag. Se mere om hovedfagene her

3 valgfagsperioder
Valgfagene skifter 3 gange i løbet af året. Selvom nogle af valgfagene måske hedder det samme i alle 3 perioder, er det nye projekter i hver periode.

 

NYHEDSBREV