Hverdag på efterskolen

Her kan du få et lille indblik i, hvordan det er at gå på Bjerget Efterskole.

 

Hverdagen er bygget op omkring en række faste punkter, der er de samme hver dag. Morgenløb, morgensang, måltider, lektietime og sengetid er altid på faste tidspunkter. Derudover er dagen inddelt, så det er overskueligt, hvornår du skal have almindelige skolefag, som fx. dansk, engelsk og matematik, og hvornår du har valgfag.

 

MORGENLØB

På Bjerget Efterskole er vi altid morgenfriske. Derfor begynder skoledagen med en tur ”Bjerget Rundt”. 

Det er en tur på halvanden kilometer, hvor vi bl.a. har udsyn ned over Vejlerne og kan se solen stå op over Lund Fjord. Når vi nærmer os Bjergets top, kan vi også lige skimte Bulbjerg og Vesterhavet.  

Det er frivilligt, om man løber eller går rundt, men vi opfordrer til, at man løber, så man på den måde kan styrke sin kondition.

Morgenturen er også med til at styrke fællesskabet og er faktisk noget af det, som mange af vores "gamle" elever nævner blandt de ting, de holdt mest af fra deres tid på Bjerget Efterskole.

 

MORGENSANG

Klokken 8.00 mødes vi alle i vores samlingslokale "Bulbjerg", hvor vi begynder dagen med at høre radioavis, så vi kan følge med i, hvad der sker ude i den store verden.  

Derefter holder vi morgensang, hvor det er dagens vagt, der står for andagten. Det er ikke os, der skal bestemme, hvad du skal tro og mene - det er helt dit eget valg. Men du skal have lov at møde voksne, som tør tale om, hvad de tror og tvivler på. 

 

MÅLTIDER

På Bjerget Efterskole er vi fælles om maden – både om at lave den og nyde den. Køkkentjansen går på skift, og vi spiser altid sammen i spisesalen.

Til middag får vi altid to retter mad. Enten forret og hovedret eller hovedret og dessert.

Efter middagen bliver der delt post ud, og hvis der er en, der har fødselsdag, bliver det fejret ved at synge Bjergets helt specielle fødselsdagssang. Her bliver dagens fællesbeskeder også givet. 

Morgen- og aftensmad er koldt ”ta’ selv” bord, til aften dog også med en "varm ret". Men vi spiser stadig sammen i spisesalen. Mellem hovedmåltiderne bliver der serveret frugt, boller eller måske et stykke friskbagt kage.

På Bjerget serverer vi sund mad og har opnået Det Økologiske Spisemærke i bronze. Læs mere her

 

LEKTIETIME

Efter aftensmaden er der lektietime. Her skal alle elever enten være til lektiecafé, hvor der er mulighed for at få hjælp til lektierne, eller være på deres værelser.

Her er der mulighed for at få lavet lektier, snakket med værelseskammeraten eller måske skrevet et brev. De to lærere, der har tilsyn, er i lektiecaféen eller går fra værelse til værelse for at hjælpe med lektier eller for at få en snak.

 

AFTEN

De fleste aftener har man mulighed for at benytte de forskellige værksteder, spille musik i musiklokalet eller klatre og spille bold i en af idrætshallerne.  

Om sommeren er det oplagt at spille en fodboldkamp eller benytte vores beachvolleybane eller skaterrampen. Men der er også mulighed for at se fjernsyn, hyggesnakke, spille et brætspil eller bruge tiden ved computeren.

NYHEDSBREV