Hvem er vi?

Bjerget Efterskole er en lille nordjysk efterskole, og det er vi ret stolte af. Vi er en skole, hvor eleverne både lærer sammenhold og samtidig bliver klogere på, hvem de selv er.

Fordi de lærer alle de andre på skolen at kende, der ikke nødvendigvis har de samme interesser som dem selv, finder de også nye sider af sig selv og bliver gode til at forstå og interessere sig for andre. Vores lille - men effektive - størrelse gør også, at vi kan varetage hver enkelt elevs interesser og styrke dem. Her kender vi alle hinanden – også lærerne.

 

Efterskolelivet på Bjerget Efterskole foregår i et trygt fællesskab, hvor de nære rammer også giver et rigtig godt fokus på fagligheden, uanset om man er stærk eller mindre stærk rent fagligt. Og med max 15 elever i hver klasse, så har lærerne også god tid til hver enkelt elev, så derfor lærer alle noget på Bjerget.

 

 

EXPRESS YOURSELF

Er du ung og har lyst til at give den mere gas end i folkeskolen, og har du lyst til at møde andre unge som også vil frem i livet, så skal du tage et år på Bjerget Efterskole. På Bjerget Efterskole er vores slogan kort og godt: Express Yourself. Det betyder, at du her vil få helt nye værktøjer til at lære dig selv bedre at kende. Samtidig lærer du at udtrykke dig og finde dine følelser, lige meget om det er gennem sport, sang eller kunst. Er der gemt en forfatter i dig, eller er det måske en lærer? Vores mission er at hjælpe dig med at finde frem til mennesket i dig, så du kan vise, hvem du er. Og at du tør stå ved det!

 

VI ER FÆLLES OM DET

Det er også en skole, hvor du lærer at tage ansvar for din egen udvikling. Der er kun en person, der ved, hvad du vil, og det er dig selv. På skolen vil vores dygtige lærere give dig redskaber til, at du kan finde ud af, hvor meget der gemmer sig i dig. Lærerne er på lige fod med dig. De arbejder også med deres eget udtryk, og de vil udfordre dig på dine holdninger, så du lærer at finde dig selv.

 

40 ÅR OG STADIG NY

Vores skole kan i september i år fejre 40 års jubilæum, og vi fornyr os stadig med nye valgfag, som kan udvikle dig og din måde at udtrykke dig på. Vores rytmiske koncertkor har en helt særlig placering blandt valgfagene og mellem 75 og 95% af eleverne vælger hvert år muligheden for at komme ud og optræde med koret.

 

LAV DIN EGEN LINJE

Du vælger selv, hvordan dine valgfag skal sættes sammen. Enten vælger du 1 eller 2 af vores linjefag: Sound, Science, Adventure, Get Moving, Kunst og design eller Forfatter, eller også sammensætter du dit eget linjefag af forskellige elementer på tværs af hovedfagene.

Du vælger selv hvordan dine valgfag skal sættes sammen, så du kan specialisere dig inden for et specifik genre som fx idræt eller musik. Du kan også vælge bredt og finde ud af, hvad der passer allerbedst til dig, hvis du ikke er sikker endnu.

NYHEDSBREV