Naturvidenskabsfestival

 

Naturvidenskabsfestival blev en stor succes

470 elever og lærere deltog fredag den 28. september i vores Naturvidenskabsfestival. Det er femte gang vi holder festival her på Bjerget Efterskole, hvor der blev leget og eksperimenteret i stor stil.

 

Vi inviterer lærere og elever fra omegnens fri- og folkeskoler til at komme og lege, udforske, opleve, fordybe sig, konstruere og have det sjovt med naturvidenskab sammen med lærere og elever her på Bjerget. 

Science er jo et af vores linjefag, så vi har en rigtig god tradition for at gøre naturvidenskab levende og interessant! I ugen op til Naturvidenskabsfestivalen har vi arbejdet med at forberede forskellige poster, så vi er klar til at undervise og udforske sammen med gæsterne, når de kommer. 

Dagen giver rig mulighed for at fordybe sig i naturvidenskab på en spændende måde, og så giver den mulighed for at lære at lære fra sig og at inspirere andre. Og så er den med til at styrke det lokale fællesskab, samarbejde og sammenhængskraft.

 

Min nye verden

Temaet for festivalen var “Den yderste grænse”, og gæsterne var inviteret til at komme og udforske mange forskellige aspekter af naturvidenskaben på en levende og nærværende måde. På de mange workshops kunne eleverne nemlig lege, undres, konstruere og bare opleve, hvordan verden rundt om os fungerer. Der var bl.a. forsøg med vand- og vindenergi, mulighed for at afsøge sine egne fysiske grænser i et stort setup med romaskiner og så havde Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje finansieret nye raketter, for at se hvor langt og hvor præcist man kunne forudsige raketternes bane. Der var også mulighed for at studere bakterier og dermed få en rigtig god forståelse for naturvidenskab på mikroniveau. Der var også besøg fra studerende fra Århus Universitet, der kom og lavede et spændende fysikshow med masser af lysglimt og høje brag.

  • Det er bare en rigtig sjov dag, lød det fra et par af gæsterne, der til daglig går i 3. klasse på den lokale folkeskole.

 

Elever underviste elever

 

Elever og lærere har brugt hele ugen og selv været med til at udtænke posterne og bygge dem op, og på selve festivaldagen er det efterskoleeleverne der underviser alle gæsterne

 

 

 

NYHEDSBREV